Érdekességek a nagyvilágból

2008.06.12. 23:53 - ANDI25

Érdekességek a nagyvilágból...

Ahány ország, annyi hagyomány

JAPÁN

Érdekes japán szokás az a helyi kúra, amely során nagy mennyiségű kávét és ananászlét kevernek össze, majd fürdőként használják. A japánok szerint ez a sajátos kúra jót tesz a bőrnek és a vérkeringésnek.

FRANCIAORSZÁG

A francia reggeli elengedhetetlen itala a "café au lait", azaz a tejeskávé melyhez általában friss croissant fogyasztanak. A franciák az igazi fekete kávét délelőttönként kortyolják el, vidéken sok helyütt egy kis pálinkával ízesítve.

MAROKKÓ

A marokkóiak speciális kávéja a Qahwa, amelyet a sajátos török módszer szerint készítenek el. További érdekesség, hogy az így kapott sűrű, édes és erős kávét gyakran ízesítik borssal és sóval.

OROSZORSZÁG

Az oroszok inkább a teára esküsznek, s ez az elkötelezettségük a kávézási szokásaikon is visszaköszön. Gyakran fogyasztják kávéjukat egy szelet citrommal ízesítve!

INDIA

Az ország déli területeinek lakói a kávét részesítik előnyben a teával szemben. A hagyományos lefőzést követően újrafőzik egy kis pálmacukorral és vízzel elkeverve. Végül egy kis tejet adnak hozzá. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztják.

OLASZORSZÁG

Az olaszok hagyományosan lelkes kávéfogyasztók. A reggelihez általában tejeskávét (caffé latte) isznak, az igazi olasz espresso és cappuccino pedig a többi napszakot édesíti meg számukra.

TÖRÖKORSZÁG

Az igazi török kávé az ibrik módszerrel készül, mely szerint a kávét fogyasztás előtt háromszor le kell főzni. A helyi szokásoknak megfelelően a kávét elsőként mindig a legidősebb és legtiszteletreméltóbb személynek illik kínálni. Fontos hogy az apró kávéscsészéket soha ne töltsük tele, mert az modortalanságra vall.

FINNORSZÁG

A statisztikák szerint a finnek iszák a legtöbb kávét a világon. Egy finn lakos átlagosan öt csésze kávét fogyaszt naponta.

A bejegyzés trackback címe:

https://andi25.blog.hu/api/trackback/id/tr3517508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása